Artikel i Aftonbladet

Hej,

Bloggar nu från VH lägenheten  Gbg. Vi är snart på väg o åka. Vad allt tar tid. Städa,damsuga, diska, packa ett ton packning...Ska äta brunch på Gothia.

Här kommer en artikel i aftonbladet:


http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article5650142.ab

se kommentar från läsare aftonbladet:
Jaså?, 23 år, Idag 11:40 Saken är ju att det finns FLER handikapp än rullstolsbunden. Ska vi göra att alla maskiner, varor m.m. går att nå för en rullstolsbunden, så lär vi andra icke-handikappade få krypa på golvet mer eller mindre. Man kan ju inte rullstols-anpassa allt. Jag som är relativt lång kan t.ex tycka att bankomater o sånt kan sitta rätt långt nere, så man ser ju inte om där sitter någon kamera eller liknande uppe i hörnen av själva bankomaten. Det är ju en sak med trösklar och smala dörrar, men sen som sagt, ska man gör allt rätt så ska jätte långa människor inte behöver böja sig ned, blinda ska kunna hitta allt i butiken utan att behöva fråga, armlösa ska kunna plocka varor utan problem. Vilka ska vi egentligen göra det enklare för? Att göra det enkelt för den ena, gör det svårare för den andra känns det som

Min kommentar:
Nu är det ju inte riktgt det, det handlar. Alla männskor har samma behov, ingen har valt ett liv i rullstol. Alla människor har rätt till att leva o verka på vår jord. Ingen planerar ett liv  rullstol utan kan hända vem som helst.....!! Tänk att vi hade teknik för 40 år sedan att skcka folk till månen, o nu år 2009 pratar vi om trösklar o breden på dörrar?

Hur kan vara så?

/v

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!