Dagens bild

Hej !
Denna bild har jag valt ut till dagens bild.
Så mycket kärlek !


Hofors kommun socialchef är lite ur balans....

Hej !
Så här skriver Socialchefen i Hofors kommun på debatt Sidan i arbetarbladet lördags 10 juni:

Jag brukar ha som princip att inte, på något sätt, kommentera verbala övergrepp som rör socialtjänsten i Hofors kommun, oavsett om det rör någon eller några av mina medarbetare eller mig själv.
Som bekant utgör media den tredje statsmakten och styr den information som man tycker är lämplig att ge sina läsare. Ibland blir den oerhört ensidig, gärna med slagsida åt något håll. Eventuella genmälen blir korta och knappt synliga.
Attacker mot kommuner tycks vara särskilt populära och generar även många så kallade kommentarer, ett otyg som under senare år införts. Man kan fråga sig, till vilken nytta?
Arbetarbladet har i två, stort uppslagna artiklar beskrivit den hänsynslöshet Hofors Kommun visat i ett ärende som rör en liten flicka. Information och underlag till artikeln har hämtats ifrån ett för familjen juridiskt ombud som i ärendet företräder föräldraparet.
I dessa två stort uppslagna reportage utmålas Hofors Kommun, specifikt socialtjänsten, LSS-handläggare och undertecknad som de största idioter som finns. Vi två saknar kompetens, erfarenhet, empati och allt annat som finns på världskartan. Hofors Kommun utmålas som den värsta kommun det juridiska ombudet mött.
Det juridiska ombudet kan inte vara särskilt berest!
Jag har själv arbetat som socialchef sedan 1975 och det är snart dags att sluta. Utifrån alla dessa år inom socialtjänsten har jag lärt mig ta mediala smällar, framför allt om de är osakliga och kanske tjänar ett visst syfte.
I detta ärende kan jag ana att så är fallet.
Socialtjänsten och dess tjänstemän är förhindrade att uttala sig i enskilda ärenden utifrån den sekretesslagstiftning som råder i detta land. Dock kan berörda personer och deras juridiska ombud upphäva sekretessen så att vi kan berätta sanningen. Det händer inte speciellt ofta att så sker. Man kan fundera över, av vilken anledning kommunens bild inte bör redovisas? Kanske döljer sig någonting som inte passar motparten, vad vet jag? I detta fall är det ett privat assistansföretag som förträder barnet och dess föräldrar! Ett barn som har och har haft beslut om LSS-insatser som utförts via vår kommunala organisation.
LSS-lagstiftningen är komplicerad och ställer vissa elementära krav för ett positivt beslut om insatser. Man skall tillhöra den s.k. personkretsen och förutom detta ha ett hjälpbehov som ej kan uppfyllas på egen hand.
Hos gemene man är det svårt att skilja mellan LASS och LSS-insatser vilket är fullt förståligt. I detta fall har man ensidigt fokuserat mot LASS-beslut och inget annat. Det är ju faktiskt så att lagstiftningen erbjuder olika alternativa bistånd, ej enbart personlig assistans.
En LSS-utredning skall vara komplett vilket ofta innebär att den tar och måste få ta tid. Vi arbetar seriöst med utredningen, innan beslut tas kompletteras utredningar med läkarutlåtande och diagnoser. Uppfyller man lagstiftningens kriterier beviljas man insatser, annars inte. Man har självfallet all rätt att överklaga beslutet.
I detta fall har en seriös prövning skett med ett antal kompletteringar/läkarutlåtanden. I lagstiftningen finns även begrepp som föräldraansvar och definitionen av detta. Egenvård är ett annat begrepp som ingår i utredarens slutliga bedömning, hjälp eller inte hjälp.
Låt mig göra fullständigt klart att jag som socialchef har det största förtroende för aktuell LSS-handläggare, en mkt kompetent person. Hon utför sitt arbete mkt professionellt, i det arbetet ingår bland annat att på grundval av vad som framkommer i utredningen, kunna avslå ansökan, säga nej och med en förklaring därtill.
Inom Hofors Kommun finns 140 aktuella ärenden. I 139 fall av dessa förföljs vi inte av media eller företrädare för den privata assistanssektorn, en sektor som numer är föremål för granskning utifrån alla ekonomiska oegentligheter som förekommer vad avser assistansersättning.
Den aktuella, 2-åriga flickan, har fortfarande stödinsatser av Hofors Kommun – utifrån en helt annan utgångspunkt.
I media och av assistansbolagets företrädare låter det som att vi lämnat henne åt sitt öde. Jag kan heller inte låta bli att undra över assistansbolagets kompetens – ett assistansbolag som är seriöst, borde, enligt min åsikt, ha informerat föräldrarna i detta ärende om att för små barn som 2 år så är det i princip aldrig aktuellt med personlig assistans. Hade de varit seriösa så kan man ju tycka att de borde meddelat föräldrarna att de inte kan åta sig uppdraget att driva ansökan om personlig assistans med hänsyn taget till flickans låga ålder och dessutom informerat föräldrarna om att de skulle kunna återkomma till dem när flickan blir äldre.
I media och av assistansbolagets företrädare låter det som om vi lämnat henne åt sitt öde.
Flickans juridiska ombud hotar oss dessutom med anmälningar till Socialstyrelsen, JO, JK och Gud Fader, detta sker dagligen och på ett sätt som lämnar mycket i övrigt att önska.
Sätt igång och anmäl, vi har ingen anledning att vara skrämda av någon granskning, oavsett av vem!
Ni borde skämmas!
Jan Bornestig
Socialchef


Att flyga är alltid ett Äventyr.....

Hej !
Nu är jag i Stockholm,har flygit med Norwgien från Umeå,
Kommer fram till incheckningen, samma kille som vi hade problem med förra gången vi flög...

Tänkte, vad ska jag göra nu för att det här ska gå bra?
Nästa tanke: vad har jag o oroa mig över? Jag har betalt min biljett som alla andra.

Kom fram: första jag säger till honom:
- vad kul att se dig igen!!
Han svarar: - vi tycker faktiskt att Du reser lite väl ofta!
Oj, vad blir helt paff, undrar om han säger så till någon annan i kön? Undrar om det var detta de lärde ut på norwgien utbildning?

Ok,Andas....ta nya tag...tänker jag...
Han fortsätter: din väska väger förmycket!! Vi kommer inte ta med den ombord. Du får ställa åt sidan o fundera på hur du ska lösa detta!

- lösa vad? Jag har bara en väska, förra gången då jag flög, hade jag pakat i två väskor, en hjälpmedel o kläder. Då stoppade du mig med motiveringen att endast ha en väska per person. För att slippa tjafs, så packade jag allt i en väska.
Då blir stoppad igen....suck !

Gick pratade med lastarna, de hade inget problem att emot min väska. Men norwgien gubben på Umeå flygplats vägrade att ge en bagagetag, av säkerhetskäl så kan de ej lasta en väska utan tagg.

Jag kände hur tårarna började bränna, nu orkar inte mer !
Varför denna ständiga ovilliga.
Bit ihop, hämtade barnvagsplats, öppnade min väska, tog ur alla hjälpmedel, båren, andninsmaskinen,glidbrädan, permoladdaren, mediciner, osv. Knöt ihop påsen.
Till slut fick två taggar...
Kändes som han driver med oss? Vet ej.
Sedan kom vi till placeringen i planet, 32 F. Längst bak, längst in....jag behöver bärning,kan ej gå ett steg själv.
Frågade om andra platser...absolut Nej!

Tänkte själv,får ju vara glad att fick seating inne i planet o inte på vingen....genom att jag har benskörhet så är svårt att bära igenom hela planet.

Hur som helst, det var en kvinnlig kapten, så jag fick sitta rad 3A. Men,
Inte med assistenten....hon fick sitta hundarna längst bak,
Jag var helt slut, så orkade inte diskutera mer...hoppas att jag inte ramlar under sätet vid inbromsning vid landning....

Allt gick bra....
När jag kommer fram till Stockholm så var jag helt slut efter flygresan..

Nu måste jag sova !!!
All kärlek till Dig !!


Fredag..... det blev inget bröllop....

Hej fina Du !

Nu ska jag berätta något som har inträffat mig, det började igår. Bilen gick sönder, klemremen, vi som skulle åka till stockholm för att gå på John o Mattias brölopp, men det tar en vecka att laga.... beställt dellar från tyskland, just då kändes inte umeå som någon central ort, med tanke på hur lång tid det tog att få hit delarna.....sedan tid för verkstaden att laga bilen, ringer försäkringsbolaget, frågar om hyrbil. Finns ingen i Sverige som hyr ut bilar med ramp, Jaha....

Nästa ....
Flyget.....Jag får inte flyga själv, utan assistent.... om en person hjälper mig ombord o en annan möter upp på flygplatsen, det finns bara en biljett kvar i morgon...Umeå till Arlanda.... 
SAS fullt. Malmö Avation tar inte rullstolat, du vet endast lite finare affärresenärer....

Tänk att barn från 5 år ålder med Lapp runt halsen får flyga med inte en person med funktionshinder får flyga ensam med norwgien....Jag lovar..att inte störa Kapten under flygning, jag kan ju inte ens förflytta mig själv,,,sitter liksom där jag sitter....

Provar ringa Umeå kommun ang mitt riksfärdtjänst tillstånd känns som jag behöver det NU, jag kära färdtjänsthandläggare Elisabeth o Katarina, 2009 skickade jag in ansökan känns som ni borde ha värpt klart nu, o ett beslut borde komma ut?? Svaret var Nej, jag kunde ju inte beställa min resa med såhär dålig framförhållning...det måste jag ju endå förstå..... Nu är det så här att jag hade ingen anning att detta skulle hända, att bilen skulle lägga av.... dålig planering....Veronica..... 
Ja lovar att jag ska bättra mig... om jag lämnar in en ansökan nu till kommunen att bilen kommer gå sönder någon gång 2015, räcker framförhållningen???

för 40 år sedan kunde vi skicka personer till månen, då fanns teknik, vilja o kunnande.... tänk om Umeå kommuns färdtjänst handläggare kunde bli lite inspirerade o få fram ett beslut??
JO Nästa....

Permobilen ick sönder idag igen.... den har varit inne på service 10 ggr på en månad, bara att de inte åtgärdar felet, jag ansökte om en ny permo, min är 10 gammal, en säkerhetrisk att köra. Verksamhetschef för Hjälpmedelcentralen i umeå Peter fattade beslut om avslag, går ej överklaga. Jag bad om att få motiveringen skriftligt...väntar fortfarande....
Frågade om lagning av rullstolen, de hade ingen tid nu..... om 3 veckor... helt sjukt har redan väntat 6 veckor, sedan la peter på luren....ringde upp igen han svarde inte....Suck ! ska livet vara så här? 

det blev inget bröllop !
det blev ingeting....
vet hur jag ska lösa permobilen o bilen....????

Konkuransutsätt HAB, Hjälpmedelcentralen o Umeå kommun färdtjänstexpedition,,,,
förstår att du blir trött av att läsa...
Jag med...
trött ledsen o orkesllös..... 

Bilen o permon trasig, på samma dag....

Hej !
Hmm, nu har jag problem...
Bilen som vi ska åka till Stockholm med har gått sönder, klemremen, o permon ställdonet till sitsen..

Hur ska jag lösa detta?
Andas, hitta en ny väg!
Återkommer ....


Kamrem, hjälpmedelscentral,läkarbesök o kundmöte....

Godmorgon,
Skriver blogg från min mobil.
Dagen började med en tur till verkstaden, kamremen måste bytas, därefter lämna permon till hjälpmedelscentralen, tur att jag har kvar gammelpermon, 10 år gammal....

Vi hörs lite senare !
Cailooo!


Och så här blev dagen...

Hej !
Har du tänkt på en sak?
Ofta blir inte livet som vi planerar, men gäller ta med ro, det blir Bra ändå!
Jo, det blev paj, sedan hundpromenad, lämna hundarna hemma, packa badväskan, iväg till simhallen, det så skönt att få röra kroppen, då jag har så svårt på land. -:)
Bastat, sedan i väg till flygplatsen o hämta fina syster, åt middag, både hon o jag kvällsjobbar med varsin dator.
Nu har jag strukturerat upp mitt arbete,

Ska ut på turné igen, kommer hem den 30 juni, back to Umeå. Först Stockholm, Göteborg,Uddevalla,Göteborg, Ullared, Småland, ystad,Göteborg,Falun,Hofors,Stockholm. Blir lång o viktigt resa. Först sova!

Just nu ligger jag på sängen, ska snart sova. Först brukar jag alltid lyssna lite på radio, tycker skön avkoppling plus att jag lär mig mycket nya saker.

Varm kram Veronica


Nationaldag o Venuspassagen, 6 juni

Hej fina Du !
Det bästa denna dag är sovmorgon, jag ska vila idag, gå ut med hundarna i skogen, laga paj, samt hämta min älskade syster på Umeå flygplats.

Venuspassagen innebär ett skifte i energierna, nu kommer freden, friden o kärlekskraft att omfamna oss alla!

En kärleksfull dag önskar jag dig !
Veronica


Vilken glass gillar du bästa?


Nu börjar jag blogga igen...

Hej alla!
Nu har jag tänkt att starta min blogg, vad tror ni om det?
Jag längtar efter sommar o sol !
O mycket glass, vilken gillar du Bäst?


Glasskram !
Kram Verónica


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!