Skrutt dag! fy

Idag har jag haft en riktigt dålig dag. Fy! Allt har gått fel. Trött ont trött igen...Jag ska snart sova...Imorgon en ny dag...

Igår hade jag en trevlig kväll med grannen Marianne o Kusin Sophie åt god mat pratade bara umgås. Blev sent, somnade vid 03. Idag har vi packat, åkt hem från Sundborn där jag har varit i en vecka. Hem:  tvätta, städa, pratat med kontoret, öppnat post. Skickat 17 brev till Försäkringskassan om olika ärenden. Min mobil trasig byt SIM kort till annan mobil. Nu regnar in i telefonen...kändes som det då sms smattrade in 20 st !!!!!


Ska lyssna på P1 Sommar, undrar vem som sommarpratar i kväll??

Även hundarna är trötta efter 1,5 vecka i sundborn, att få springa lös..lukta på allt är härligt om man är en liten hund.


Indianskt visdomsord

En gammal man berättar för sitt barnbarn om ett gräl som pågår inom honom. Grälet är mellan två vargar. 

En är ond, den lever av avundsjuka, sorg, ånger, girighet, högmod, självömkan, skuld, bitterhet, mindervärdighet, lögner, falsk stolthet, överlägsenhet och egoism.


Den andra är god; den lever av glädje, fred, kärlek, hopp, ärlighet, ödmjukhet, vänlighet, välvillighet, medkännande, generositet, sanning, medlidande och tro.


Barnet tänker en stund och frågar: "Vilken varg vinner?"


Den gamle mannen svarar: "Den som jag matar".

Vilken varg matar Du?
Vilken matar Jag?


Var stolt över den du är"  "Låt ditt hjärta guida dig!

Med Kärlek God Natt!!!!Eko i Kylskåpet- En dag på jobbet!!

Hej!

Jag är hos min pappa i sundborn. Han kommer hem ikväll, bäst börja städa. Har varit så skönt att vara här ute, slippa lägenheten inne i stan... Jag har gjort sådant som jag aldrig hinner med:

Bakat Bröd o Bullar
Tittat på TV
Tittat på film, somnade dock.
Gjort hårinpackning med ägg, honung.
Gått med hundarna i skogen
Elle har badat massor, inte jag...

Men oj, vad det har regnat...Nu har vi översvämning. Vattnet har stigit en halv meter o kommer från Alla håll. Uppifrån, från Skogen, nerefrån grundvattnet stiger o sjön svämmar över...

får snart sättta gmmistövlar o flyttväst på permobilen!!

Idag har jag varit riktigt nyttig...
beställt tid för ny korsett
Beställt tid för utprovning av ny permo. 12 veckor vänte tid för att få komma till första utprovning, har redan väntat 5 veckor på grund av semestrar. Hela Sverige stänger visst på sommaren- Behoven finns kvar...


Ja, nu är det eko i kylskåpet...Ständiga frågan.....o vadska vi äta till middag idag?

Har jobbat idag, lite paus i semestern....

Jag Älskar mitt jobb,  alla medarbetare i VH Team...har bokat upp lite möten iför nästa vecka i göteborg...


Kameran o mobilen har tagit semester= Trasig!!!
Kram till Dig.

Lev, Njut Älska i Sommarnatten!!


r

Sommarkväll med Ann Lundby

Hej,

Här kommer en sommarhälsning från mig till Dig.
Här kommer länken till TV programmet efter många mail jag har fått. http://svtplay.se/v/1634942/sommarkvall_med_anne_lundberg/del_5_av_5?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,1634942/sb,p112117,1,f,-1

Alpackorna är såååå söta, Jag vill ha två o mysa med!!!


Några av mailen är:

Hej Veronica!


Jag såg ditt framträdande i Sommarkväll och blev helt klart imponerad av det du hade att berätta.Jag är 33 (snart 34) och har Asperger och Damp syndrom, aldrig har en arbetsgivare gett mig någon chans på arbetsmarknanden trots att jag har ett stort teknik och datorintresse utan de ser bara till ens handikapp. Inte ens att jag under flera år var engagerade in en stor datorförening och var med och skötte allt som behövdes när det gäller datorsystemem som kan jämföras med ett större företag. Arbetsgivarna

säger bara: "Ja men det var juh inte ett riktigt jobb med lön!" Det räknades alltså inte trots att jag lade ned både sena kvällar och flera helger för att göra föreningsmedlemmarna nöjda.

Därför tycker jag det är så kul när du träder fram och knäpper dem som inte trodde på dig på näsan och somville förtidspensionera dig och visa att du minsann kan leda ett helt företag med 600 anställda. Det glädjer mig oerhört att få höra


M v H

Niklas


 

Hej Veronica!


Mitt namn är M jobbar som socialsekreterare.

Jag har tidigare läst en del om ditt arbete och blev ännu mer imponerad efter intervjun med Ann Lundberg i tv.
Gällande politiken tycker jag du gör ett härligt val också de parti jag röstar på.

Utan att känna dig tror jag att jag skulle kunna komma med lite av minna erfarenheter från bl.a. arbetet som socialsekreterare men även annat till bl.a. ditt fortsatta arbete med politik.

Du är välkommen att ta kontakt med mig för att jag kanske ska kunna hjälpa dig, vilket vore stort för mig.


Med vänliga hälsningar


Mats


SVT 25 JULI Sommarkväll

Anne Lundberg i ny talkshow

Rolf Lassgård, Mia Skäringer, Robin Paulsson, Sara Dawn Finer och Roger Moore är bara några av alla de kända profiler som i sommar gästar Anne Lundberg i alldeles egna talkshowen Sommarkväll med Anne Lundberg.

Under fem lördagskvällar med start den 27 juni möter vi Anne och hennes många gäster i studion direkt vid strandkanten på Ystad Saltsjöbad på sommarfagra Österlen. Det blir allt från politiker och idrottsmän till artister, programledare och näringslivsprofiler som Anne möter i personliga intervjuer och angelägna samtalsämnen. Dessutom uppträder olika artister live akustiskt.

20:00 Sommarkväll med Anne Lundberg Del 5 av 5. I veckans program träffar Anne Mia Skäringer, som nyligen utsågs till Sveriges roligaste person. Vi möter Veronica Hedenmark, som är funktionshindrad sedan födseln. I dag driver hon ett företag med 600 anställda. Fd Moderatledaren Bo Lundgren berättar om hur han ger bl.a. Barack Obama råd om hur man skall hantera finanskrisen. Knut Kainz Rognerud talar om sin bok om hur bankerna lurat oss på hundratals miljarder. Fd justitieministern Thomas Bodström visar vad han kan göra med ett munspel och en fotboll. Dessutom: alpackan Viggo, ett djur som en del är beredda att betala mångmiljonbelopp för

att äga. * Även i SVT1 29/7, SVT1 30/7 och SVT24 30/7 * Textat sid. 199


Jag är funktionshindrad i Orginal, jag lovar

Hej, Vilket underbart väder! Sol sol , åt frukost ute, med Linnea. Solens strålar värmde o mjukade upp våra morgontrötta kroppar. Pratat i telefon jobbat. Imorgon kl 14 går jag på semester. Ska lämna mobil o dator hemma. Jag är funktionshindrad i Orginal, jag lovar. Kolla artikeln.

Vad tänkte mannen med?
Hur kan man vilja ha hjälp om man inte behöver.
 
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5548690.ab

Konstig människa. /V

En tanke i Sommarnatten

 Om jag fick leva ett liv till då skulle jag göra fler misstag nästa gång. Jag skulle vilja koppla av mer och vara mjukare, jag skulle vilja vara dummare än jag varit på den här resan, jag skulle vilja ta saker och ting mindre allvarligt. Jag skulle vilja våga ta fler chanser, bestiga fler berg och simma i fler sjöar Jag skulle vilja äta mer glass och färre bönor. Jag kommer kanske att ha fler verkliga bekymmer men jag skulle ha färre inbillade  Ni förstår … jag är en sådan där människa som lever försiktigt och sunt timme efter timme, dag efter dag Oh, visst har jag haft mina fina stunder, och om jag fick göra om det, skulle jag försöka att bara ha stunder. En stund efter en annan istället för att leva så många år i förväg.  Jag skulle ha varit en sådan där person som aldrig går någonstans utan termometer, varmvattenflaska, regnkappa och fallskärm. Om jag fick leva en gång till skulle jag packa mindre i väskan  Om jag fick leva en gång till skulle jag börja gå barfota tidigare om vårarna och fortsätta med det längre in på höstarna. Jag skulle dansa mer, åka mer karusell och jag skulle plocka fler tusenskönor. Nu har Linnea Operativ Chef kommit, så roligt, har haft en härlig middag under markisen skydd av regnet. Vi jobbade hela kvällen...Nu är jag trött... All Kärlek!

Första månlandningen

Hej,

För 40 år sedan laddade människan på månen se här:
40 år senare i sverige behövs Marchen för tillgänglighet


Är otillgänglighet verkligen diskriminering?
Det korta svaret: Ja, tveklöst!

Det långa svaret: När någon behandlas annorlunda på grund av sin grupptillhörighet särbehandlas - diskrimineras - denne. Om exempelvis en person som använder rullstol inte kan komma in på en restaurang för att det är trappsteg till entrén beror det inte på rullstolen, utan på trappan. Att trappan finns där beror i sin tur på något av följande eller en kombination av dem: att byggherren, arkitekten, fastighetsägaren, restaurangägaren eller flera av dem inte följt gällande lagstiftning; att kommunen inte fullföljt sina skyldigheter enligt gällande lagstiftning; och i förlängningen på att otillgänglighet inte ännu klassats som diskriminering.

Hur länge ska jag vänta innan jag kan leva som andra dvs välja bostad, resturang efter smak o inte det efter där det finns handikapptoa.


Kram Veronica

Back in Falun

Hej, Nu är jag hemma efter en fantastisk vecka med VH kidsen. Nu har
Cirkuslägret börjat i Ystad.  Figurerna från VH kids är på plats.

Nu ska jag titta på Lotta på Liseberg o sjunga Allsång från soffan o kanske dansa lite...

Sjung med...Imorgon kommer operativ chef Linnea från Göteborg, då ska jag laga en god middag...

Varje kväll brukar jag lyssna på Sommarpratare P1, bäst hitills:Kanske ska jag spela in ett eget program eller varför inte Du...möjligjeten finns:

http://www.sr.se/cgi-bin/jagsommarpratar/

Med Kraft, Kärlek o styrka möter vi morgondagen...

Veronica

på väg hem från Öland

Hej, stter i baksätet o skriver blogg från bilen, är i norrköping. stannade o åt. Hann precis lämna öland innan ovädret kom. Regn Åska. Har haft en så rolig vecka. tack alla...kram Kram Veronica

Öland


Kolla in Vera uppe till vänster om Daniels huvud!Öland, dag 3

Hallå hallå!

Vi är i full gång med lägret nu och det händer saker hela tiden. Imorse på samlingen fick vi sätta oss mitt emot en person vi inte känner. När alla gjort det så fick vi veta att vi skulle rita av vår nya kompis men utan att titta på pappret och dessutom med fel hand. Det blev många roliga teckningar och många härliga skratt.
Också idag så gick vi upp och hälsade på djuren som bor på gården. Vi matade kaninerna med maskrosblad och tog kort på grisarna.
Efter lunch så provade några av oss på att rida. Vi var riktigt duktiga och alla tyckte att det var superkul! Hästarna var också jättesnälla och fina.

Klockan halv fyra samlades vi för att åka bil gemensamt in till Borgholm. Vi skulle åka in för att fira att vår Kronprinsessa Victoria fyllde 32 år idag. Vera och Herman följde självklart med oss.
Det var mycket folk men vi hade bra platser och såg scenen bra. Det uppträdde massor av artister. Bland andra Jill Johnsson, Orup och Lena, Malena Ernman och Måns Zelmerlöw. Sen fick skidskytterskan Helena Jonsson årets stipendie av kronprinsessan.
När allt var klart och kungafamiljen skulle åka därifrån så kom kronprinsessan och hälsade på våra maskotar Herman och Vera. Så nu är de också nästan kungliga. I alla fall för oss!

Imorgon ska vi åka och bada så nu måste vi sova så vi orkar upp.
Sov gott!

/VeronicaÖland, dag 2

Idag har vi haft riktigt roligt. På morgonen så kom våra andra lägerledare Sebastian och Eddie och överraskade oss med frukost på sängen och en fin blombukett. Så söta var de!

Klockan elva så hade vi morgonsamling med alla barn som är med på lägret. Då kom Vera och Herman och var med på samlingen. Det var jätteroligt! Vi fick veta vad vi skulle hitta på under veckan och göra en namnlek så vi skulle få reda på vad alla heter. Vi är ungefär 20 personer som är med här på lägret.
Efter samlingen så visade Vera och Herman oss alla djur som bor här på gården. Det finns hästar, grisar, kaniner, kattungar, en gås och höns. Några av de modiga kidsen här fick följa med och hålla i hästarna när de skulle släppas ut i hagen till och med!
På eftermiddagen så åkte vi upp till slottet Solliden. Där bor Kungen, Drottningen, prinsessan Victoria och hennes syskon när de är här på Öland. Det var jättefint. Vi satte oss för att fika på ett café som finns där uppe, och då märkte vi till vår stora förvåning att drottning Silvia satt vid bordet bredvid oss.
När hon hade fikat klart så kom hon fram och hälsade på oss och pratade lite. Nu vill vi inte tvätta händerna… skämt åsido så var det fantastiskt att träffa drottningen!

/VeronicaBilder från Eskilstuna och Öland

Idag började vårt läger och vi har väntat spänt på att alla barn ska komma hit. Under dagen så har vi förberett med lekar och aktiviteter vi ska hitta på tillsammans under veckan.
Ikväll tog vi en sväng in till Borgholm med en av familjerna som kommit lite tidigare och Vera och Herman. Vi åt en god middag och sen lyssnade vi på ett band som spelade på hotellet där vi var och åt. Det var riktigt kul och vi dansade och skojade.
Men nu ska vi gå och lägga oss så att vi orkar upp till samlingen imorgon då vi ska träffa alla coola kids. Sov så gott!

/VeronicaBilder från vägen


Att leda på distans

Ett ledarskap på distans

Vi åker norrut genom ett sommarfagert Sverige. Allt är prunkande grönt längs vägen och värmen i bilen tryckande. Jag sparkar av mig skorna och fortsätter med mina telefonmöten. När man som jag driver ett filialföretag är förutsättningarna annorlunda. Ett ledarskap på distans liknar inget annat och ställer också andra krav på oss chefer. Jag använder mig av alla tänkbara tekniska lösningar, de är goda verktyg för mig, men också bara just det; verktyg.

Ju mer jag reser omkring i vårt land och träffar folk, desto mer förstår jag betydelsen av att mötas. Möten mellan människor är ovärderliga. För ledarskap handlar om så mycket mer än att vägleda med ord, det handlar om saker som att kunna fånga en känsla, och att skapa en relation.

Jag har haft mycket givande vecka i Lycksele,Umeå o Örträsk.

I vårt it-samhälle där informationen flödar över oss är det lätt att glömma betydelsen av det personliga mötet. Att träffas, få se hur den andra ser ut, bedöma hur han eller hon mår, kunna läsa av en situation, ett kroppsspråk, att får utveckla en idé tillsammans; det är så verksamheten förs framåt och utvecklas.
Egentligen tror jag att meningen med tiden är att den ska begränsa oss, så att vi inte hinner med hur mycket som helst, utan får tid till eftertanke och ro.

Kvalitativa möten är grunden för allt ledarskap. Ingen vill ha en ledare som inte lyssnar, som inte är närvarande här och nu.

Som ledare är det viktigt att sätta gränser, jag tycker inte att man alltid ska vara anträffbar. Sedan jag börjat stänga av ljudet på min mobiltelefon är jag mycket mindre stressad. Jag kan ändå bara prata med en och en i taget, och gillar att arbeta fokuserat.

Jag tror inte alls på det där med en kontorsdörr som alltid är öppen för besökare, det leder bara till flyktiga möten och snabba, ytliga svar. Det är viktigt för mig att ge av min tid i ett möte och att få någon annans tid i ett möte. Det är en grundläggande respekt, tycker jag.

"Ursäkta, jag ska bara..." som Alfons Åberg säger, är något jag har jättesvårt för under möten, och det är även något jag själv försöker var mycket strikt med.


Vi åker vidare uppåt landet, och våra hotellrum är lika tryckande varma som bilen. Den rullar fram över ojämna vägar, tjälskott och vägarbeten avlöser varandra. Jag funderar över vikten av återhämtning.

I dag är det trendigt att alltid ha mobilen på, "jag har semester men ring mig gärna när som helst". Är det en tävling, flest samtal vinner och ska vi i efterhand mäta oss med varandra? Den som är mest eftertraktad är också mest betydelsefull, eller?

Min erfarenhet är att särskilt nya, unga ledare tror att de är oumbärliga, att hela organisationen faller om inte de är närvarande. Så är det ju inte alls.


När man ska ha semester så måste man lösa det organisatoriska och ledarskapsfrågorna först, så att man inte behöver tömma sin mejl och svara i sin mobil, och slipper att gå in som problemlösare varje dag. Anledningen till att vi har semester är att vi ska återhämta oss. Jag tror det är lite typiskt för oss i "mellanmjölkens land" att resa när man ska vara på kontoret, att jobba då man ska ha semester och att jobba när man ska vara med familjen.
Det kan aldrig leda till något gott, som person blir man splittrad och som ledare icke närvarande. Jag är övertygad om att man tappar fokus på sin egentliga uppgift.

Själv byter jag nu återigen riktning på mitt rullande kontor, och sätter fart mot Eskilstuna. Där väntar VH kids första sommarkollo och en filminspelning.
På återseende!!

Med Kärlek Veronica


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!