Presskonferens om Assistansuppropet

Presskonferens om Assistansuppropet

Tid: Den1 februari, klockan 13.00

Plats: Hotell Anglais, Stockholm
Kallelse till presskonferens om Assistansuppropet.se:

Protester mot Försäkringskassan väller in

Ett nästan hundrasidigt dokument med många integritetskränkande frågor blev droppen.

I helgen startade Veronica Hedenmark, entreprenör och själv funktionshindrad, Assistansuppropet i protest mot Försäkringskassans nya bedömningsunderlag.

Reaktionerna lät inte vänta på sig, efter bara ett dygn hade mer än 600 personer skrivit under uppropet, och för varje timme som går ökar protesterna.

Flera assistansanordnare över hela Sverige har också anslutit sig.

- Först var det sjukskrivningarna, och nu är det personer med funktionshinder som drabbas. Under en längre tid har många personer med funktionshinder, anhöriga och personliga assistenter hört av sig till mig med sin oro och frustration. Nu är det dags för en landsomfattande aktion, och därför startar Assistansuppropet.se. Vi vill väcka opinion för frågan, vi vill ha en säker rättstillämpning när det gäller handläggningen.  Detta är bara början, det redan stora engagemanget visar på hur många som faktiskt berörs av Försäkringskassans agerande, säger Veronica Hedenmark, initiativtagare.

Det är alltså många som tröttnat på att Försäkringskassan ändrat tillämpningen av behovsbedömningen när det gäller rätten till personlig assistans för personer med funktionshinder, vilket i flera fall fått katastrofala följder.  Yrkesarbetande tvingas redan nu säga upp sig från sina jobb när assistansen dras in. Möjligheten till eget boende minimeras. För föräldrar som har ett funktionshinder minskar möjligheten att själv ta ansvar för sina barn. Möjligheten till att träna, ha en aktiv fritid och resa minskar drastiskt, detta sammantaget ökar isoleringen och utanförskapet.

- Jag känner en stark oro för Försäkringskassans agerande när det gäller omprövning av beslut. Vem ska hjälpa den enskilda personen när assistansen dras in? Ska vi tolka detta som ett steg tillbaka till institutioner eller ett fullständigt beroende av anhöriga, eller håller den politiska viljan att integrera personer med funktionshinder i samhällslivet på att ändras? Behoven finns ju kvar, så vilken är den framtida lösningen om det inte är personlig assistans?, undrar Veronica Hedenmark.

Presskonferens om Assistansuppropet

Tid: Den1 februari, klockan 13.00

Plats: Hotell Anglais, Stockholm

På plats för Assistansuppropet:

Veronica Hedenmark, VH assistans

Jonas Franksson,  föreningen Stil

Cecilia Blanck,  JAG

Kontaktpersoner: Veronica Hedenmark, initiativtagare till Assistansuppropet, 070-398 29 29

Agnetha Wiklund-Helén, kommunikationschef VH assistans, 070-368 29 29

Fotnot: Just nu finns uppropet på Facebook, men inom kort kommer webbsidan www.assistansuppropet.se att öppnas.

 


Vi är på Gång.....


Hej, Måste bara skriva detta innan jag somnar;

Vi har aldrig förr, varit så många,så enade, så kraftfulla....

VI ÄR PÅ GÅNG!!!!

Vi är på gång
Vi är laddade, vi är tända
Vi är på gång
Ikväll kan allting hända

Måndag, tisdag, onsdag
torsdag och fredag
Går jag mest och väntar på att veckan ska ta slut
Sekunder springer, timmarna går långsamt
Jag tittar otåligt på klockan
Snart ska vi dra ut

Vi är på gång
Vi är laddade, vi är tända
Vi är på gång
Ikväll ska allting hända
Vi ska löpa linan
kasta loss
Det finns inget slut
Ingenting kan stoppa oss
Vi är på gång

Måndag, tisdag, onsdag
torsdag och fredag
Går jag runt och drömmer
Spanar i det blå

Du ligger lågt och väntar
men känner hur det kommer
Förväntningarna stiger
Du, nu måste vi gå

Vi är på gång
Vi är laddade, vi är tända
Vi är på gång
Ikväll ska allting hända
Vi ska löpa linan
kasta loss
Det finns inget slut
Ingenting kan stoppa oss
Vi är på gång

Vi är på gång
Vi är laddade, vi är tända
Vi är på gång
Ikväll ska allting hända
Vi är på gång
Vi är laddade, vi är tända
Vi är på gång
Ikväll ska allting hända....


Jag kan inte sjunga, därför får thomas Ledin göra detta: Lyssna på texten.....


2 dag Assistansuppropet....Nu är vi 500 medlemar...YES!!

Hej

Oh vad detta Assistansupprop känns viktigt...

Frågan berör många...Tillsamns är vi starka...

Just nu håller vi på att skriva pressmedl. Presskonferansen kommer vara på måndag i stockholm kl 13.00. Pressmedl kommer att skickas ut i morgonkväll. Uppbygnad av en egen webbsida pågår, ska vara klart måndagkväll....Spännande.. Då börjar namninsamlingen....Just nu kan endast bli medlem på facebook, detta ändras från måndag kväll...Följ min blogg..så kommer mer info....

Denna text finns nu på Facebook!!
Under det senaste året har Försäkringskassan ändrat tillämpningen av behovsbedömningen när det gäller rätten till personlig assistans för personer med funktionshinder. Detta trots att lagen inte ändrats på något sätt.

Vi har i media kunnat läsa att flera personer på kort tid har blivit av med rätten till personlig assistans genom att Försäkringskassan dragit in deras beslut, trots att behovet för den enskilde inte har minskat eller förändrats på något annat sätt.

Detta innebär bland mycket annat att flera personer med funktionshinder som yrkesarbetar inte längre kan fortsätta med detta, utan tvingas säga upp sina anställningar. Det innebär också att kravet på anhöriga till personer med funktionshinder kraftigt ökar, och att den enskildes möjlighet till delaktighet i samhällslivet kraftigt begränsas.

Detta var inte alls lagstiftarens syfte och intentioner när LSS-lagen infördes 1994, det är tillämpningen av densamma som nu förändrats och leder till att intentionen att personer med funktionshinder ska kunna leva som andra medborgare, förflackas.

Därför startar vi nu assistansuppropet, där landets alla assistansberättigade, anhöriga till personer med funktionshinder, personliga assistenter, assistanssamordnare, branschorganisationer och alla som tycker att frågan är viktig, är välkomna att delta och ställa sig bakom.

Just nu finns uppropet på Facebook, men inom kort kommer webbsidan www.assistansuppropet.se att öppnas.

Tveka inte, gå med du också! Vi är redan det största uppropet mot denna kränkande behandling av personer med funktionshinder...Är 100% med och för men hur skriver jag på uppropet om jag inte är facebookmedlem?
30 Januari, 15:06  
 
Hej Veronica! Jag bor i Österrike och min syster använder rullstol. Det gäller att kämpa varje dag! Sa tack att du bloggar om ditt liv och dina upplevelser - det ger mig kraft! Självklart har jag joinat facebook-gruppen!!!! :)

Nu ska jag sova, imorgon TågÄventyr....få se hur långt jag kommer denna gång...Håll tumarna att kommer fram...Skulle vara skönt om det går enkelt o smidigt....precis som borde göra!!!


Stor AssistansKram till Er Alla, nu kör vi på!!!

Nu startar assistans uppropet....

Hej... Kolla detta:

PRESSMEDDELANDE 2010-01-28

En grov kränkning av människors integritet Handikapp- och brukarrörelsens representanter lämnar samarbete i statlig referensgrupp! Sedan ett år tillbaka har Socialstyrelsen och Försäkringskassan, på regeringens uppdrag, arbetat med att ta fram ett behovsbedömningsinstrument för personlig assistans. Det instrumentet är en grov kränkning och hör hemma i papperskorgen anser referensgruppen. Vi i referensgruppen reagerade redan tidigt i processen över den utformning instrumentet föreslogs få. Vi påtalade att våra synpunkter nonchalerades och inte gav effekt i arbetet med behovsbedömningsinstrumentet. Vi var redan då beredda att lämna uppdraget i referensgruppen men övertalades att stanna kvar med löften om att dialogen skulle förbättras. Det förslag som nu presenteras i syfte att testas i skarpt läge andas förmynderi och ifrågasättande av oss som är beroende av personlig assistans för att kunna leva våra liv på lika villkor med andra. Instrumentet består av ett 91-sidigt dokument där varje detalj i en persons liv ska redovisas och därefter - inom varje detaljerat område - rimlighetsbedömas av försäkringskassans handläggare. Instrumentet medför en grov kränkning av människors integritet när vi förväntas redovisa allt från våra intimaste behov på toaletten, att vi upprätthåller balanserad diet till huruvida våra sexualvanor är säkra. Enbart våra matintag ska utredas på 16 sidor – och då ingår inte ens behoven kring tillagning av mat. Vi menar att utredarna helt har förlorat sig i samhällets behov av att kontrollera, ifrågasätta och begränsa oss! Våra livsvillkor ska passa in i de samhällsekonomiska ramarna istället för att jämställas med andra människors! Detta är skandal och liknar på intet sätt något som andra människor i Sverige kan bli utsatta för. Har Sverige ratificerat konventionen om mänskliga rättigheter för personer med funktionsnedsättningar frågar vi oss. Vi förutsätter att regeringen gör det enda rimliga med det här beställningsuppdraget – kastar behovsbedömningsinstrumentet i närmsta papperskorg!


Vilhelm Ekensteen IfA - Intressegruppen för Assistansberättigade Jonas Franksson Stil Cecilia Blanck Föreningen JAG – Jämlikhet, Assistans, Gemenskap Representanter från HSO: Henrik Petrén RBU - Riksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar Marie-Jeanette Bergvall Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft Wenche Willumsen DHR – Förbundet för ett samhälle utan rörelsehinder


Har socialstyrelsen tappat omdömet???? Hur kan man få kränka människor på detta sätt...

därför har jag startat assistans uppropet på Facebook. På tre timmar var det 109 st medlemar, helt otroligt1!!
http://www.facebook.com/profile.php?v=wall&id=673825291#/group.php?gid=274565792156&ref=nf 


Idag var det med Gävle Dala o http://svtplay.se/v/1867821/gavledala/29_1_19_15?cb,a1366518,1,f,-1/pb,a1366516,1,f,-1/pl,v,,1867821/sb,p103302,1,f,-1


 Rapport....
http://svtplay.se/t/103261/rapport


Bilder från Inspelningen:

 
Tack för Dagens Viktiga komentarer....

Hej, Vill uppmärksamma dessa kommentarer:

 Kan inte göra annat än att hålla med!!! Förra veckan hade vi kurs för våra nya kontorsanställda som fick prova o åka rullstol, mata varandra, prova att ha en hörselskada o synskada. Vilktigt övning i vårt arbete1!! Carina H om Forst följer del 2: Man blir så trött! Tänk om våra riksdagsmän fick åka guidad tur över halva "landet" när de skulle på sina möten och aldrig veta när de kommer fram...eller om de kommer fram över huvudtaget - då skulle det nog bli fart på politiken. Alla politiker borde tvingas att sitta i permo eller vanlig rulle (på heltid) i minst en månad FÖRE VALET! Eller så kan man göra som vi....bo i en kommun som anser att man inte alls har rätt till färdtjänst om man är beviljad assistans.....! Kul - inte!


29 Januari, 14:27 Karina & Andreas om Forst följer del 2: Ja jag fattar inte att det skall vara så svårt med färdtjänsten....... Ganska så trött på det här i gbg oxå..... Vi har problem varje dag när Andreas skall till skolan..... Får ringa många samtal per dag till färdtjänsten... Fattar inte vad man skall göra för att dem skall fatta?????

Snart dags för turné

Ja, snart är det dags för min turné i Västerbotten! Kolla flyern nedan när jag kanske åker förbi en ort nära dig. Hoppas vi ses!

(klicka på bilden för en .pdf)

tack för kommentarerna....

Hej

Tack för Alla kommentarer...Jag blir alltid lika glad...

Här kommer några...

Vad kan man säga..Jag tycker att man alltid få slåss för min dotters rättigheter.Vi lever i år 2010 och dom här problemen finns fortfarande,byråkrati på högsta nivå. // Ann
28 Januari, 14:48  
zabina   Ikväll är det karlavagnen:
Veronica, vad bra du var i p4, som vanligt ska jag säga! Jag ringde in, fick prata med en tant så skulle de ringa upp, men jag antar att något fel hände på vägen! Det är så mycket känslor och frågor som bubblar i mig kring hela det här ämnet, vilket faktiskt är ganska härligt. Att det finns en sådan passion i mig och i så många andra är så suveränt! Fler människor, fler debatter, fler länder som ska öppna ögonen tycker jag!
Hoppas du har det bra Kramkram Zabina, (Felicias syster i Vingåker) Ps, hälsa hundarna!
om

Forst följer del 2

Hej...

Nu kommer nästa....


Jag ska åka färdtjänst mellan Falun o Borlänge.......

Ska åka 1,5 mil med färdtjänst till Hjälpmedelscentralen   

o prova ut min nya permobil, som jag har väntat på i 10 månader.

Jag ringer beställningscentralen o berättar mitt namn, personnr, att jag inte kan gå, att jag behöver permobil o assistent, att jag inte kan sitta på vanligt sätte utan måste sitta kvar i permon. Nej, permobilen går inte att vika ihop. Efter ha svarat 1000 ggr på dessa frågor skulle kännas skönt om datorn kunde spara denna basinfo genom att mina behov tyvärr inte kommer att ändras.

Jag beställer taxin till kl 14:10 ska vara i Borlänge kl 15:00.
Kl 14:20 ringer jag o frågar var taxin är??
Standard svaret blir - Han är på väg..... säger telefonisten

- Min fråga är: Var är taxin ?? att han kör på vägen förutsätter jag.

Hon ska kolla o ringa upp mig. det går 8 min till. Jag ringer ingen. Svaret blir att han inte hittar till Åsgatan.

Va? det är den största gatan i hela Falun. Min fråga som efter 25 min o fyra samtal är fortfarande obesvarad.
- Var ÄR taxin ? undrar jag.


Assistenten ser taxin 2 gator ifrå där vi är, hon springer för att hämta taxin. Jag står kvar.
Jag ringer till hjälpmedelcentralen o säger att vi blir sena, men nu har taxin i alla fall kommit kl 14:50.

I taxi bilen sitter 4 passagerare till som ska samåka. Snabbt konstaterar vi att alla ska åt tre olika håll. Jag ska till Borlänge söder om Falun, en 10 mil norr om Falun, den tredje kvinnan som 90 år ska 7 mil öster om Falun.

- vad är detta? Har jag nu hamnat på tågon form av guidad tur runt om i Dalarna. Vänta, jag har beställt en resa till Borlänge, inte lindesberg eller Säter!!!!

Jag känner mig uppgiven, inte en gång till...tänker på krånglet med SJ o nu detta....
Tänker på när jag beställde bilen, telefonisten frågade, sa att jag fick välja om jag ville ha garanterad hämt tid eller lämningstid. - Va, ähhh Jag vill gärna veta när taxin kommer o lika gärna veta när jag kommer fram ....är det ett orimligt önskemål.

- Ja, blir svaret, Du får välja, antingen hämtning eller garanterad lämningstid... 

- Ok, jag har aldrig varit med om när man åker tåg, buss eller flyg att man inte vet avgång eller ankomst tid...
Fattar inget....Hur kan allt vara så krånligt..?????????

Jag frågar telefonisten, - Ringer taxichaffören aldrig upp när det är försenade... Sussanne, riktigt otrevlig kvinna som sitter på beställningscentralen i Falköping säger, med en mycket nedlåtande röst- Lille vän förstår inte du att om vi skulle ringa upp alla skulle vi inte kunna göra annat, ingen skulle kunna få beställa sina resor....

Jaja...ytterligare en nöt.....

Rulllstolen var inte klar, åker hem utan...Ytterliggare en utprovning o en resa till...Oh nej...
Här kommer bild på min nya stol, nej.jag skojar bara....hahaha....

Hur var nu Sveriges handikappoitiska mål ?

Alla människor rätt till Delaktighet...ja det långt kvar....tänk att var möjligt att ta sig till månen 40 år sedan,


men inte åka tåg eller färdtjänst om man sitter i permo som jag....

konstig Värld !!!!

//Veronica

Fortstning följer......

Hej på Dig!

Nu ska jag berätta mer....

Jag kom till slut hem med taxi, Jag fick själv lägga ut pengarna. Fanns ingen som kunde fatta beslut på en söndag. Genom att jag inte kunde invänta tills det blev måndag, sova på stationen??? Fanns ingen annan lösning en att ta i situatonen själv.

Jag kom till Falun tre timmar för sent, hungrig, trött, kissnödig. Hade inte kraft att be chaffören stanna, spänna loss rullstolen, ur med all packning, sätta fast stolen igen....Nej, jag fick helt enkelt hålla mig....

När jag väl kom till Falun var allt försent, blev ingen föreläsning, blev ingen middag. Fick hjälp av assistenten att lägga mig på sängen, jag orkade inte ens ta emot hjälp o ta av mig mina kläder...Jag känner tårarna rinner kommer, jag ber assistenten släcka lampan, o gå ut. Jag vill vara ifred. Jag tänker - Varför??? ska allt vara så krånligt? Ska till o med behöva kämpa för att komma hem ?

Jag somnar, dagen efter är jag så slut, att jag måste stanna hemma från jobbet. Jag måste vila min själ o hämta nu kraft.

Jag som bara skulle åka tåg till Stockholm, så blev så här !!!!Creative Flow var temat för mässan, precis i motsats vad hade i söndags....
Snart hemma, hinner jag tänka innan allt börjar,,,,


Här är tåget till Falun, Undrar var jag kommer på med rullstolen ?

Ingen lift på hela tåget..... 

Nu kommer nästa ...Jag ska åka färdtjänst mellan Falun o Borlänge.......


Jag är så trött....på att vara funktionshindrard!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hej

Jag känner mig trött, ledsen o orkeslös. Du tror säkert att det beror på att jag jobbat för mycket. Om det vore så, hade alla möjligheter att ta tag i min livsituation o hitta en balans. I värsta fall skulle jag bli sjukskriven o gå hem o vila. Nej, mitt problem jag känner nu är djupare en så.

Jag är trött, jag är trött på att sitta i rullstol, att är så krånligt. Ska berätta två saker som hänt denna vecka. Den ena är SJ. den andra färdtjänst. 

Jag var i Stockholm i Söndags, bestämde mig på lördagkväll att jag skulle åka ner på en inredningsmässa, på kvällen skulle jag ha middag o föreläsning. Jag hade räknat ut att jag endast skulle hinna vara i stockholm i två timmar, men det var det värt. Känner mig jätteglad när jag kliver ut taxin på centralen, allt har flutit på så smidigt. Tåget fungerade, taxin kom, inga förseningar. Min inre stress har minskat, nu är bara tåg resan hem så är jag hemma igen var min tanke...

Skyndar mig till tåget; tågvagnr 1 har inte lift, 
tågvagnr 2 har inte lift,
tågvagnr 3 har inte lift,
tågvagnr 4 har inte lift,
tågvagnr 5 har inte lift,
tågvagnr 6 har inte lift, sista tågvagnen har inte heller lift. 

min biljett stämmer inte genom att tåget är utbytt mot ett annat tåg. 

Känner hur stressen kommer krypande, även tårarna...Nu orkar jag inte mer....Jag tänker snabbt att jag kommer missa att hålla i föreläsningen, hur ska jag få tag på de som ska komma. Min mobil har inga batterier, i den har jag nr till kontaktpersonen inför föreläsningen. 

Jag kontaktar tågpersonalen som berättar att finns manuell lift. - Jag frågar, Hur kommer jag av i Falun ? Vem har nyckeln? 

- tågkonduktören säger: Just det, Vi kan inte släppa på dig för då kommer du inte av tåget i Falun. Kodutören hänvisar mig för vidare hjälp til kundtjänst. Jag frågor om hon kan ringa in till kundtjänst o berätta att jag inte kommer med tåget. Jag ber om hennes namn o nr, hon lovar att ringa, jag frågar en extra gång....

Jag tar mig till kundtjänst, frågar om konduktören har ringt ? svaret är Nej. Jag berättar uppgivet historien igen. 
Kvinnan i kundtjänst ber om mina biljetter, Hon svarar snabbt: - Genom att det inte står rullstolsplats på din biljett så kan vi inte hjälpa Dig!!

Jag förklarar för henne ytterliggare en gång tre saker:

1. Jag kan inte gå, inte ett steg...Har aldrig kunnat o kommer aldrig kunna, tyvärr.
2. Därför har jag en rullstol, permobil.
3. Jag bor i Falun, jag vill gärna komma hem.
4. Jag har köpt en biljett till Falun
5. Tåget har ingen lift

Vad är lösningen om ni inte beställer en taxi? Hon bevsvärar sig att kontakta trafikledningen. Jag blir så stressad att jag gå på toa. När jag kommer tillbaka 40 min så har de bytt personal i kundtjäst, vilket innebär att jag träffar en ny kvinna i kundtjänst. o ska redogöra för mitt ärende en fjäde gång...Jag vill bara HEM! 

tänk om jag lätt som en fjäder kunde kasta mig på vilket tåg som helst. Efter 2 timmar har de fortfarande inte fattat något beslut, Jag ringer själv efter en taxi, en taxi med ramp. Det tar ytterligare 1,5 timme. Under tiden går vi o åter, Jag är helt slut...Jag tänker ska det vara så här hela livet ut....Hur ska jag orka? 

Vad händer om jag inte gör det? Kan jag sjukskriva mig från mitt funktionshinder? I år är det valår...Varför händer inget i vårt samhälle ? Hur kan få vara så här?  
 
fortsättning följer måste vila lite innan jag orkar berätta vidare.//Veronica

SJ utestänger människor som använder rullstol - igen!

SJ har återigen gjort ett tillfälligt stopp för användning av samtliga rullstolslyftar på X2000.
Handikappförbunden och flera av dess medlemsförbund anser att det är upprörande och ett tydligt bevis på systematisk utestängning en viss grupp av resenärer. Det egentliga problemet är strukturellt. Investeringar i otillgängliga lösningar är diskriminerande och bryter mot nya FN-konventionen.

– Jag förutsätter att det inte är ny jultradition som SJ håller på att införa, säger Maria Johansson, ordförande i DHR - Förbundet utan rörelsehinder - med anledning av SJ:s tillfälliga stopp för användning av rullstolslyftar.

Ingrid Burman, ordförande i Handikappförbunden och Pelle Kölhed, ordförande i Personskadeförbundet RTP och ledamot i Handikappförbundens styrelse
anser att det är upprörande och ett tydligt bevis på den systematiska utestängningen som finns av en viss grupp av resenärer. Både Maria Johansson och Stefan Käll, generalsekreterare på Neurologiskt Handikappades Riksförbund (NHR) instämmer i kritiken.


Vad det handlar om är att SJ återigen gjort ett tillfälligt stopp för användning av samtliga rullstolslyftar på X2000. Rullstolslyftar måste användas för att en människa som använder rullstol ska kunna komma ombord på ett tåg. Stoppet grundar sig på att en fog lossnade på en lyft då en testbelastning gjordes fredagen den 4 december. Sammanlagt har SJ två lyftar i varje X2000 tåg, det vill säga 86 stycken. Laila Lindholm Berkhahn på SJ AB Affärsutveckling beklagar det inträffade, men ur säkerhetssynpunkt kan inte SJ göra annat än att förbjuda användningen av lyftarna tills man säkert vet att samtliga är kollade.


Inför julhelgen förra året var det ett annat konstruktionsfel som gjorde att lyftarna plockades bort. I somras när samtliga lyftar gicks igenom fann man inget att anmärka på. Det är ett olyckligt sammanträffande att det uppstår ett fel igen vid en tid när människor generellt reser som mest.


Ingrid Burman, ordförande i Handikappförbunden som är ett samarbetsorgan för 43 handikapporganisationer, menar att SJ gör nog så gott de kan utifrån de förutsättningar som finns:


– Det egentliga problemet är dock strukturellt och det SJ nu gör är ytterligare en särlösning. Man har investerat i otillgängliga lösningar som är diskriminerande och utestänger en grupp människor vilket klart bryter mot FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning.


– Tågtrafiken i Sverige är otillgänglig för människor som använder rullstol. Grundproblemet är att plattformarna på tågstationerna är för låga, säger Ingrid Burman. I andra europeiska länder, till exempel England, har man kommit betydligt längre vad det gäller tillgänglighet och tågtrafik. Där är det bara att rulla in direkt i tåget, utan lyfthjälp.


De flesta InterCity tåg fungerar inte särskilt bra för den som använder rullstol. Därför kan det innebära ett problem då SJ nu kommer boka om de resenärer som använder rullstol. Antalet platser är få.


Karlavagnen i repris

Hej

Nu ska jag snart sova. Tack Alla för Alla sms. För dig som missade programmet kan du lyssna här:

http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&Id=2173994&BroadcastDate=&IsBlock=

Så modiga Sebastian o Sabina var!! Tack för att ni så öppet delade med er till oss, era erfarenheter av personlig assistans!!!

God natt !!

Veronica

Ikväll är det karlavagnen

Hej!
Ikväll kl 22 är jag med i Karlavagnen radio P4. Ämne:Personlig assistans!

Ring Du oxså Eva Elke i studion i Luleå! 099-110 80 eller maila karlavagnen@sr.se o berätta hur det är att ha assistans eller jobba som personlig assistent.

Viktigt att visa politiker hur viktig personlig assistans är för oss.

Du kan som alltid redan nu skriva direkt på Karlavagnen på facebook eller egen hemsida.

http://www.sr.se/sida/default.aspx?programid=3117

Vi hörs i kväll!! Kram Veronica


VH filmer på TV4

Hej

Nu är våra tre filmer klara. Jag vll verkligen Tacka Alla barn o Ungdomar!! Det har varit så Kul o intesivt.
Tack Ove, Fredrik, Oscar, Anges, Proffesorn, Ida,Gustav, Vera,Herman, Anna-Lena, Elin,Sofia,Jessica, Philip,Victor o hela VH action teamet. Tack Lapplands flyg för lån av helikoptern!!

Här kommer filmerna:


 Sverigekonferans med VH Team

Hej
Denna vecka har vi Sverigekonferans med nya medarbetare i VH Team.
Den är en väldigt intensiv o kul konferans. Jag har lärt mig många saker tillsamns med mina kollegor.Hundarna älskar att få springa lösa o leka i snön.
Joy vill helst gå ut o gå med Elle själv i koppel....

Här är mästerkocken Carola, som har lagat så god mat hela veckan,,,
Mumsig lassange!

Välkomstmiddag!!

Pusskalas!

Trötta hundar efter en konferans dag!

Assistent Jana

Lunch med långbord!

Förhandling på kommun huset.


Jurist Jessica

Järngänget på kommunhuset...

Regioncheferna Eva o Embla från Göteborg, in Action med fläskbollspelet..

VH teamet är laddade för nya utmaningar!

Bår kan behövas!!

Första hjälpen kudde

Varmt Tack till Lars, RG Dalarna för all hjälp, vi behövde dig i vårt lag, det var den enda gången vi gjorde mål, var när Lars var med,,


Alla VH chefer får prova hur det är att ha olika funktionshinder.
Prova att mata varandra,,,

Ha det härligt...

Kolla nya filmerna på www.vhassistans.se

Kram Veronica


Myslördag...

Idag ska bara mysa...har ätit semla till frukost...Härligt...

Nu ska jag bada...
Lyssna på denna härliga låt...Jag blir så varm i hjärtat...
Sprid kärlek... .


Kram Veronica

Välviljans Aparthied

Hej,

Nu har jag lämnat Umeå. Är i Falun. Gör 100 saker samtidigt. Det verkligen mångasom har ringt efter Annonsen i Falu Kuriren. Kul o känns viktigt.

Just nu håller jag som bäst på att planera VH skidresa till Sälen v 15. Vi är 80 st som ska åka. Inbjudan läggs ut på webben nästa fredag. Håll utskick på VHassistans.se.

Samtidigt håller vi på med reklamfilmerna tre stycken, slut korrekturet blir imorgon.
Nästa vecka ska vi ha vår Sverigekonferans inom VH. Vi träffas all personal varje halvår. Denna gång ska ala få prova på att vara synskadad, sitta i rullstol, åka skidor, köra bil. m.m. Vi har ett antal studiebesök inplanerade under veckan.

Lyssna på radio på söndag:

Mycket bra insiativ Katarina Hahr...

Nu måste jag sova...

Goda drömmar//Veronica

Krönika med Boström

Hej Alla,

Jag o VH team håller som intensivast på att spela in tre stycken infofilmer som ska sändas i TV4 nästa vecka. Nu håller vi på att klipper allt material. Imorgon ska det vara klart. Ska bli så kul, vi har aldrig gjort något sådant förrut.

Idag kan du läsa min o Thomas Boström Krönika, som handlar om småbarns rätt till Personlig assistans.

http://www.foraldrakraft.se/debatt/assistans-for-barn-ger-forutsattningar-for-livet.html

I kväll är det tjejkväll på VH kontoret i Umeå, har valt att stanna hemma. Känner mig lite förskyld. Vila o massor av Kan Jang o Chips så blir detta bra.

Imorgon åker jag till Falun, efter en månad i Umeå.

AssistansKram Veronica

Nu ger jag mig ut på turne - För att träffa Dig !!!


Hej,


Kram Veronica


Samarbete med Boström & Borgström


Hej

Från o med 1 januari är Boström & Borgström Advokatbyrå ombud för VH assistans.


Vi ser verkligen fram emot detta, vilket är mycket viktigt för oss inom VH där gäller personer med funktionshinders rättigheter.

Tack Thomas!! Detta kommer att bli spännande!!
Inspelning film VH kids

Hej idag har vi spelat in film meed alla barnen inom VH kids Klubb. Oh vad kul, Alla vad så duktiga...

Särskilt tack till Anges, Gustaf, Ida o Pontus, o Mamma Anna Lena.

Om du vill veta mer om Vad VH kids är o hur du går med är du välkommen in på vår webb:

www.vhkids.se

Här kommer lite bilder:


Här har vi pick nick med Alla VH kidsen.Vera bjuder kakor till Alla barnen.Här åker Alla Kidsen tiger kanan


Här kommer Vera med fart !


Herman sitter o väntar på sin Vera...Han hejar på , oh hej vad det går....


Nu kommer Vera i konfetti regnet....VH kids Kram...så härligt...


Vera o Herman säger Tack för idag!!!


God natt!!


Lördag...

Hej Alla,

Igår var jag så trött att det inte blev något inlägg. Somnade på sängen kl 19.00 men vaknade till Lets Dance. Så kul att se alla härliga par som dansar. Heja Gudrun o Ville från bygglov.

Jag köpte Indisk mat. Surfade lite o lyssnade på nattradion.

Idag lördag vaknade tidigt, åt långfrukost, såg på morgon tv, läste tidningen Västerbottenskurriren , somnade om i en timme tills Joy väckte mig.

Nu ska jag gå upp ur min sköna säng, klä på mig o gå på cafe. Vad tror ni att jag ska ha ?

Choklad med grädde !!!

Nu längtar jag utomlands är trött på Kylan, fast känns bättre än November då det bara var grått o regn. Idag är det sol i Umeå - 10 grader.

Kram Veronica

Känner du någon som har Diagnosen diagnosen: NÄSL?

Fick detta på sms igår kväll, Känner du någon som har Diagnosen diagnosen: NÄSL?

Jag svarade snabbt tillbaka; - nej, vad är det?? Aldrig hört...

Svaret tillbaka: NÄSL= Normal Än Så Länge

Idag har jag haft en riktig bra dag.

En massa spännande möten...

huuha, vad kallt det var idag..Nu -30 grader. Oh vad jag längtar efter Våren. Innan dess så ska vi åka med VH action på skidresa till Sälen v 15. Superkul. Iår är vi ca 80 personer, skynda dig o boka om du inte redan har gjort detta. mer info http://www.vhaction.se/

Vi håller på jobba intensivt med en annons som ska vara klar i morgon kl 10.

Förbereder morgondagens program:

09.00 Möte Angetha o Didrik, sista korrekturet I hope?
10:00 Möte Jurist Jessica o Mårten, Avstämning inför vår Malmö turne.
11.30 träffa Fredrik
13:00 Lunch med Barbro, ska bli så kul.
15:00 Läsa igenom Intervju
16:00 Planera nästa vecka arbete, skriva överklagan. osv..

Lördag o Söndag filmjobb med VH kids o VH action, spännande o Kul...Här spelar hunden Joy boll..Här ligger hunden joy o väntar på att få gå ut...vi tränar på att han ska ligga stilla o vänta...Jag o han har ungefär lika kort tålamod...

Här är jag ...lite annorlunda...Mitt hotellrum lätt nr att komma ihåg 123....Här kommer hunden Joy o Assistent Carola.


 här har vi knäppt ett kort i hissen...


Middag. VH actions färger orange o svart


Mina tre viktigaste saker Mobil, the koppen o datorn...förlåt jag glömde mina vänner, min rullstol, familj o assistenter oxså nödvändiga i mitt liv..

Middag: Hot Dogs to Doggsen ...så fyndigt..Elle äter upp hela paketet....
Nu ska jag sova...God Natt...först lyssna på Karlavagnen...


Hamburgeträff med VH action

Hej,

Idag har vi haft träff med våra Ungdomar. VH action vänder sig till Unga vuxna med funktionshinder som vill ha en tuffare assistans. Alltså- Personlig assistans med Attityd!! vad vi gör är du välkommen att läsa på www.vhaction.seSällad till middag!!!

Kommer du ihåg denna låt:
 

Det svänger!!! Detta låt älskar jag just nu, Min Musiksmak utvecklas, eller Vad tycker du ??, Det går framåt...Från Macken till

Välkommen Eva o Embla...

Hej

Jag vill börja denna dagen med hälsa Eva o Embla välkommen till VH assistans. Eva o Embla kommer jobba som Duo Regionchefer i VH team i Göteborg kontoret. Följ deras bloggar:

Embla: http://regionscheferna.blogg.se/embla/

Eva:    http://regionscheferna.blogg.se/eva/


Här kommer bilderna från Disney on Ice.
http://regionscheferna.blogg.se/caroline/

Nu söker vi fler Jurister:

http://www.dagensjuridik.se/sv/Platsannonser/VH-assistans-soker-jurister-till-Stockholm-Goteborg-och-Umea/


'

Här börjar hundarna o slokna....börjar bli trötta efter alla kort...Dagens bilder

Det kom en Lavin med arbetuppgifter....

Hej... Nu är jag trött..Måndagar är för oss på VH assistans väldigt intensiva, har pratat i telefon typ hela dagen. Har nu dushat, drukit apelsin The, o ska nu krypa ner i min sköna säng. Jag ska lyssna på Karlavagnen på radion i vanlig ordning... Imorgon blir en intensivdag.

04.30 Vakna

05.00 Ut med hundarna -23

05.30 Köra assistent svetha till flyget.

06.30 äta frukost, sminka mig,

07.30 lämna bilen på Verkstaden.

08.00 Morgonmöte

09.30 Skypemöte med Angetha

10.00 Möte Produktionsbolaget

11.00 Sminkning

12:00 Lunch 30 min.

12.30 Avfärd till Fotograferingen

14.30 Förberedelser inför eftermiddagens möten. Avstämning Jurist Jessica .

15.00 Skype Caroline Stockholm

16.00 Telefonkonferans Juristerna

18.00 Genomgång av Mail,missade samtal,post. Förberedelser inför onsdagen.

20:00 lämnar kontoret .. tack för idag...kram Veronica

Söndag, rensat garderob, ätit sallad...Hej

Idag har jag jobbat,
ätit sallad
 
o rensat i min garderob..
..
De kläder jag inte använder ska jag ge till Röda Korset.

Igår rensade jag min handväska...det som inte fnns i den...är inte värt att ha....Jag hittade denna sedel..
.
Detta måste vara ett tecken på att jag "måste" åka till Dubai snart..

Har hämtat ut medicin till hunden på Apoteket, hade glömt receptet i Falun, efter jag har engagerat hela Apoteks Sverige, via telefon kundtjänst, så faxade receptet till Apoteket i Umeå o Joy fick sin medicin..Han har fått noskvalster,vilket gör att han får svårt att andas. Nu kommer det bli bättre...
 

Jag har förberett alla veckans möte, pratat med Angetha, VH kommunikationschef o har ett möte till kl 21 i kväll.

Idag är det dags för Disney on ice med VH Stockholm. Oh, jag hade velat vara där....

Caroline skriver på sin blogg: Vi är 33 förväntansfulla barn och assistenter som skall gå och se denna föreställning. VH kids var även på detta evenemang i fjol, och då var det prinsess tema. I år är det Musse och hans vänner som bjuder på en färgsprakande show.  Foton  kommer att läggas ut på måndag.

läs mer på Carros blogg http://www.vhassistans.se/assistans_bloggen.htmlPlanerat i min nya assistansKalender, Du som är kund eller assistent är Välkommen att hämta din VH kalender på närmsta VH kontor.Denna Bukett fick idag, blev så glad att jag får en tår i ögat...Tack snälla Kära Du!!!

kram Veronica

Lördag i Umeå

Hej Alla,

Idag är det lördag den 2 januari och ett nytt år har börjat.
Idag har mamma åkt hem, nu ska hon till min syter i Stockholm. Har sovit, duschat,sminkat mig, satt upp håret , fikat, köpt en tdning, uppdaterat bloggen.......sådana saker som jag annars aldrig hinner.....
Jag har en massa nyårslöften:
jag ska sova mer sovmorgon,
Dricka mer choklad med grädde och även äta mer choklad,
Dansa,
Umgås mer med mina vänner.

Idag har jag sovit sovmorgon, lyssnat på radio, köpt tidningen Leva


 

och till lunch ätit pankakor med grädde och sylt på Café, detta kallar jag vardagslyx.Idag är det - 16 grader. Brrr...Tur att jag har min snygga mössa. NoT, men den är Varm....

Jag har tagit kort på mina fina Julkort som jag har fått. Tack Alla, Om du väntar på mitt..så kanske nästa år...Hittils har jag aldrig lyckats få iväg ett enda...Ja, till våren ska jag studera Handikapprätt i Mälmö Högskola, tycker jag verkar prakiskt att då bo i Umeå. inte mer än 120 mil. Kursen är distans via Internet.
Här är min söta Valp som heter Joy, han växer o Växer..snart är han en giraff...
Joy älskar sitt hundben...

Här har Joy kommit fram under sängen...

Elle är 5 år, hon blir mindre o mindre. Här ligger hon o myser i sängen...
En riktig SnöKram Veronica


Jul o Nyårsbilder


Nu är julen och nyår över, som vanligt så blev det aldeles för mycket stress innan jul. För att det inte skulle bli så även i år så började jag att köpa julklappar i augusti och slog in dem i oktober.  Det var bara det att jag inte han med att sätta på några julklapps etikätter. Så när december månad kom, hade jag inte än aning om vad paketen innehöll???  Bara tanken på att börja om från början gjorde mig stressad, så det fick vänta.

I min kalender hade jag tagit ledigt mellan den 14 december till den14 januari det höll ungefär i tre dagar. Det var så mycket att göra innan jul att vi jobbade fram till kl 19 dagen innan julafton, där efter började min julklapps handling till mamma, pappa och Caroline. Det blev Jul o Julklappar trots allt.  Det var verkligen roligt att fira jul tillsamans med allihopo. 

Nu till nyår, här kommer bilder baklänges,  ifrån nyårsafton. Först bastade vi och gjorde oss i ordning på hotell Plaza där efter åt vi en god middag på Rex. Vid tolvslaget gick vi ut i snövädret och så på dom fina raketerna. Sedan var det disco, jag älskar nyår det känns något magiskt över denna kväll.  

Mer om kvällen kan du läsa påEmelies blogg www.soderbona.seNyårs kram Emelie och Frida.

Här är Veronica och Sveta som skålar in det nya året.Här tar Sveta en skål med sig själv, gått nytt år Sveta!fyverkerier vid sf-parken i Umeå.
Emelie gör sig redo att möta vinter kylan och tolvslaget, -12graderCoola tjejer!Kvällens DJ.Mycket folk på dansgolvet, hög stämning.Här får mamma Jill en kram av assistenten Sveta.En riktigt god chokladbakelse till efterrätt.Kvällens drink MojitoMitt hus med massor av snö, här gäller det att skotta för att ta sig fram.
Mamma, pappa, syster Carolin och hunden Ell

Här är min kompis Klara som trollar bort sig själv..... hokus pokus .....Nu är klara borta.hokus pokus .....Nu är klara borta


Här leker vi affär, i Klaras butik kan man handla alla möjliga spännande saker.
Här är min älskade vän Ninni, vi gick i gymnasiet ihop..längtar redan tills vi ses nästa gång.


God fortsättning på 2010

Hej Godmorgon!!

Här kommer en hälsning från Umeå. Vi firade ett fantastiskt roligt Nyår. Vi var en massa tjejer, som först bastade vi, takvången på hotell Plaza vån 14. Vilken utsikt över hela Umeå....

Sedan åt vi på Resturang Rex, vilken god mat, därefter ett pampigt fyrverkeri, sedan in igen  o dansa hela natten lång...Jag älskar verkligen att dansa, känna rythmen, pulsen i blodet...

Ja. sedan var det detta med nyårslöften. Jag ska tänka ut några härliga....

Jag återkommer, nu måste jag sova vidare  under tiden kan du titta på VH  årskrönika...

http://www.vhassistans.se/bildspel.html


Nyårs Kram Veronica

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!