God morgon torsdag!

God mprgon torsdag!


Oj vad tiden går fort då man har roligt. Nu ligger jag i min lilla säng och skriver denna blogg med hjälp av Matilda. Just nu bor vi i huset som vi har hyrt.


http://www.stugsommar.com/hus/28695?persons=12



Där har vi konferans med all personal som jbbar på kontoren inom VH assistans. 
 

I tisdags hade vi en riktigt rolig dag på Ästad gård. Där hade vi teambuildning, fångarna på gården. Vi var två lag, det blå och det gula laget. Alla fick klä ut sig med overaller och keps. Det såg verkligen inte klokt ut men var väldigt kul. Sedan började äventyret då vi gjorde olika stationer där vi fick lösa kluriga uppgifter. Absolut roligast var att se på aktiviteten när vi skulle köra varandra i skottkärra över en planka med vatten under. En riktig klurig balansövning som slutade med många våta skratt.


På eftermiddagen åkte vi sedan tillbaka till huset där det var vår tur att laga mat, lax i ugn. Fast jag fick väldigt bra hjälp av Mårten, tack Mårten!


Igår kom Linnea hit vilket var väldigt roligt.


Idag skall vi ha kurs och vara i huset hela dagen och lära oss många roliga och spännande saker av vår kmmunikationschef Agneta Wiklund Helen. Vi skall bland annat lära oss om vårt nya varumärke VH action som landseras 1 september. Om du vill kan du tjuvkika lite på vår hemsida, http://www.vhaction.se/, den är ännu inte riktigt klar.


Aktion för ett tillgängligare land Av TT

Publicerad 24 augusti 2009 10.25 | Uppdaterad 24 augusti 2009 10.28


STOCKHOLM. En stor aktion inleddes på lördagen för att Sverige ska bli tillgängligare för personer med funktionsnedsättning.

Den närmaste tiden kommer diskrimineringsombudsmannen (DO) att få in mängder med anmälningar.


Vid tidigare aktioner har sammanlagt 2 500 anmälningar gjorts till DO.

- Som det verkar kommer vi att slå rekord i antal anmälningar den här gången. Det beror på att fler människor varit ute i dag än tidigare, säger Hans Filipsson, initiativtagare till anmälningsaktionen, till TT.

Det är tredje gången som privatpersoner kontrollerar och dokumenterar hur tillgängliga affärer och andra inrättningar är för handikappade. Målet är att Sverige ska införa en lagstiftning där otillgänglighet räknas som diskriminering av personer med funktionsnedsättning.


Flera länder har redan en sådan lag, till exempel Norge där den infördes 1 januari i år.

Under lördagen kontrollerades tillgängligheten i mer än 20 kommuner, bland annat Avesta, Härnösand, Jönköping, Malmö och Stockholm. Aktionen kommer att pågå till våren nästa år.


http://sydsvenskan.se/sverige/article544915/Aktion-for-ett-tillgangligare-land.html


Anmäl på....


Bästa hälsningar,

Veronica från huset                                                            


Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!