Pressmedlande om Majblmman o VH kids

Jag ringer upp majblomman, berättar om VH kids o att vi gärna vill ha ett samarbete. Majblomman svarar JA. Vi bestämmer för att göra ett gemensamt pressmedlande som skickas ut under måndagen. Särskolan i Göteborg säljer. Andreas säljer mest. Grattis till som fick en så fin majblomme väska.

Här kommer pressmedlandet:

VH kids säljer majblommor i år

Alla barns blomma blir verkligen en blomma för alla i år, när barn med funktionshinder för första gången samarbetar med organisationen Majblomman.

-Vi är ett företag som vill vara delaktiga i samhällslivet. Att sälja majblommor är traditionsfyllt och en symbolhandling, det är viktigt att lyfta fram barn med funktionshinder och deras rättigheter i alla sammanhang, säger Veronica Hedenmark, ägare till VH kids och VH assistans.

Hon tycker det är på tiden att barn med funktionshinder får hjälpa andra barn, ta sitt ansvar, sälja majblommor och känna sig dugliga och duktiga precis som alla andra.


Veronica Hedenmark som startade VH assistans för tolv år sedan är född med benskörhet och vet vad det innebär att vara ung och funktionshindrad. Hon ser allvarligt på det faktum att barn och unga med funktionshinder är mer mobbade och känner ett större utanförskap än andra barn, och hon tycker att det är dags att slå ett slag för barnperspektivet i såväl den egna verksamheten som i samhället i stort.

-Att sälja majblommor kan tyckas som en liten del i sammanhanget, men det är viktigt för alla att kunna känna sig delaktiga i det som sker i samhällslivet, stort som smått. Att få sälja majblommor till förmån för andra barn är väl egentligen en självklarhet, och behjärtansvärt på mer än ett sätt, säger hon.

Fotnot: Sedan 1907 arbetar Majblomman för att förbättra barns villkor i Sverige. Verksamheten bygger på att barn hjälper barn genom att sälja majblommor. Majblomman är Sveriges största barnhjälpsorganisation med drygt 700 lokalföreningar.

.BlomKram Veronica

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!