Sveriges bästa chefer 2009





Den 11 mars utsågs Sveriges bästa chefer på Grand Hotel i Stockholm.

Posten tog storslam med Marie Hallander Larsson som utsågs till Årets Human Resource-chef och kollegan Angelica Björkbom som fick pris för sitt hälsobefrämjande ledarskap.
Årets chef blev Botkyrkas starke man - kommundirektör Palle Lundberg.

Veronica Hedenmark, grundare och marknadschef, VH Assistans, vann priset för Årets mångfaldsarbete. Hon har trots sitt funktionshinder startat ett eget företag som i dag har 400 anställda. Hon inspirerar genom att använda sitt utanförskap till en möjlighet att få vara sig själv och sätta egna gränser.

Palle Lundberg fick priset för att han genom engagerat och energiskt ledarskap förändrat bilden av Botkyrka från en problemtyngd kommun till en kommun där människor bor, arbetar och trivs.

Marie Hallander Larsson blev Årets HR-chef för att hon som personaldirektör på Posten har genomfört ett framgångsrikt utvecklings- och förändringsarbete.

Angelica Björkbom, hälsochef på Posten belönades med Årets pris för Hälsobefrämjande ledarskap.
I nära samarbete med Marie Hallander Larsson har hon fått ned en hög sjukfrånvaro, vilket gjort Posten till en förebild för många andra organisationer. På fyra år har Posten sänkt sjukfrånvaron från 9 procent till 5,5 procent, ökat hälsan hos medarbetarna och dessutom sparat över 260 miljoner kronor.

Musikerna Björn Ulvaeus och Benny Andersson fick Kompetensgalans Stora Hederspris för att de satt Sverige på den internationella kartan och gjort svensk musik till en exportsuccé. I tider av ekonomiskt mörker har de gjort människors vardag både ljusare och gladare.



http://www.chef.se/dynamisk/index.php/index/artikel/sveriges-baesta-chefer-2009/

Kommentarer
Christina

ÄTTE – JÄTTEGRATTIS TILL ÅRETS KOMPETENSPRIS FÖR MÅNGFALDSARBETE!!!

 

BARA SÅ KUL OCH FANTASTISKT!

 

DU ÄR SÅ VÄRD DET!

 

Christina

2009-03-14 16:43:51

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!