Tisdag på kontoret i Falun.
Hopp Hallå
Idag har jag varit på kontoret i Falun o städat, röjt lite papper.
Anton vår ungdoms redaktör har börjat hos oss på kontoret. '
Välkommen Anton! Mer om Anton blogg kan du läsa här: http://vhaction.blogg.se/
Nu har Mallisbloggen kommit igång, vilket är jätte kul...
Ja, i kväll ska jag titta lite på TV, tända lite ljus o laga SvampRisotto för första gången..
Spännande:
Det doftar skog i hela köket, risotton är ljuvligt krämig och god.
1 bit rotselleri, 100 g
smör
2 dl avorioris
5 dl vatten
2 msk konc vilt- och kantarellfond
1/2 dl torrt, vitt vin eller 1 msk pressad citron
200 g svamp, t ex trattkantareller
2 - 3 msk rumstempererat smör
2 dl riven lagrad Kvibille Präst
1 krm svartpeppar
2 msk hackad gräslök
Mums!!
Kram o Tack för idag!
Idag har jag varit på kontoret i Falun o städat, röjt lite papper.
Anton vår ungdoms redaktör har börjat hos oss på kontoret. '
Välkommen Anton! Mer om Anton blogg kan du läsa här: http://vhaction.blogg.se/
Nu har Mallisbloggen kommit igång, vilket är jätte kul...
Ja, i kväll ska jag titta lite på TV, tända lite ljus o laga SvampRisotto för första gången..
Spännande:
Det doftar skog i hela köket, risotton är ljuvligt krämig och god.
Ingredienser
4 port
1 gul lök1 bit rotselleri, 100 g
smör
2 dl avorioris
5 dl vatten
2 msk konc vilt- och kantarellfond
1/2 dl torrt, vitt vin eller 1 msk pressad citron
200 g svamp, t ex trattkantareller
2 - 3 msk rumstempererat smör
2 dl riven lagrad Kvibille Präst
1 krm svartpeppar
2 msk hackad gräslök
Gör så här
Skala och hacka lök och rotselleri. Fräs i smör i en tjockbottnad kastrull. Rör i riset och häll på vatten, fond och vin. Låt risotton koka på svag värme under lock ca 20 min. Stek svampen i smör tills all vätska har kokat in. Rör ner svamp, smörklickar, ost och svartpeppar i riset. Strö över gräslök. Servera risotton som den är eller med knaperstekt bacon. Källa Arla.Mums!!
Kram o Tack för idag!
Kommentarer
Trackback