VH medarrangör i stor musikfestival

Veronica Hedenmark befann sig under måndagen den 7 september ute på Djurönäsets konferensanläggning på Värmdö, där hon talade inför 140 pedagoger från Sveriges Musik- och Kulturskoleråds (SMoK) projekt Pascal.

Pascal är ett mångårigt projekt utarbetat från en förstudie SMoK gjorde 2003 under namnet ”Funktionshinder – hinder eller möjlighet?”. Projektet vill öka tillgängligheten till kultur- och musikskolornas verksamheter och består av pedagoger från 28 kommuners kultur- och musikskolor samt särskolor.

Veronica talade ur hjärtat om hur viktigt det är att se individen först, inte funktionshindret, hur ensamt det kan kännas att leva med ett funktionshinder och hur hon vände motgångarna till framgång med sitt företag VH assistans.

- Det finns inget som heter särskilda behov, säger Veronica. Vad skulle en person med ett funktionshinder ha för behov som är särskilt eller speciellt? Alla har precis samma behov, men förutsättningarna kan vara olika. Det är viktigt att vi ser skillnaden mellan behovet och förutsättningen.

Veronica talade även om VH action, en satsning från VH assistans som riktar sig mot unga vuxna som söker en mer aktivitetsinriktad assistans. VH action vill även finnas där som stöd i frågor som att hitta arbete, hitta eget boende, sex och relationer. 

VH assistans kommer fortsätta arbeta med Pascal under hösten vid Pascalfestivalen som hålls i Västerås mellan den 15 och 16 oktober.

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!